20140115_121241

Om Thomas Erikson

Kära läsare!

För snart fyra år sedan blev Bländverk klar, min första bok. Vägen till den boken gick via en hel massa underliga experiment som aldrig såg dagens ljus. Och lika bra var det. de tjugo år jag skrev utan att bli utgiven var en enda lång process för att lära mig hantverket, och jag vet idag att mina böcker aldrig blivit nåt att ha om jag inte övat upp min förmåga.

Nu, slutet av januari 2014, har den tredje boken i serien om Alex King, Vanmakt, kommit ut. Eller, rättare sagt – den har redan funnits på marknaden i fyra månader. Egentligen är det inte klokt att det har gått så fort. Jag förstår det inte riktigt. Det känns ju som igår …

I skrivande stund har jag Bländverk i bokhyllan på polska, danska, tjeckiska och finska. Och fler språk kommer det att bli. Slovakiska, nederländska och spanska saknas ännu.  Även Illdåd, den andra boken, finns också redan på polska.

Och mitt upp i alltihop så har den fjärde boken, vars titel jag ännu inte vet, tagit sin form under vintern. Kommer att dyka upp någon gång efter sommaren 2014. Jag har arbetat hårt med den, och det är min förhoppning att du kommer att tycka om berättelsen.

Det är ett häftigt äventyr att vara författare och att få ägna en så stor del av sin tid till att skapa berättelser ur tomma intet. Jag vill passa att tacka dig, käre läsare, för att du läser mina böcker.

Vill du göra mig en tjänst? Berätta för alla du känner, som inte ännu upptäckt Alex Kings värld, att de är välkomna att glänta på dörren. Vem vet – kanske kommer de att tacka dig. Jag kommer att göra det, eftersom det skulle ge mig möjligheten att skriva ännu fler böcker om Alex, Nina och den bullrige Gabriel Hellmark.

Det kommer att bli mycket Alex King framöver. Hänger du med?

På återläsande!

Thomas Erikson

Vintern 2014